Taitoin jalan - Fingerpori rautalangasta 4.10.2024

 

Päivän stripissä Allanin luulisi tarkoittavan, ettei bussilakko haitannut häntä, koska hän taittoi työmatkan jalan eli käveli töihin. Yllättäen Allan ei kuitenkaan tarkoita sitä, vaan hän ei piitannut koko työmatkasta, koska taittoi jalkansa, eli sai todennäköisesti murtuman jalkaansa. Strippi 5354.

9 kommenttia:

  1. Oikein kekseliästä kielellä leikittelyä tässä stripissä. Taittaa-sanan leksikaalinen monitulkintaisuus (taivuttaa vs. taivaltaa) edustaa Fingerpori-vitseille hyvin tyypillistä homonymiaa, mutta saman lekseemin eri muotojen välistä monitulkintaisuutta (jalan instruktiivimuotona vs. jalan genetiiviakkusatiivimuotona) esiintyy Fingerporissa paljon harvemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten odotellaan että Mr. SuperMuisti tulee kertomaan milloin sanan taittaa molemmat merkitykset on käytetty aijemmin 🤣

      Poista
    2. Stripin mikään puhekupla ei kyllä ole instruktiivia nähnytkään. Aika ohuilla hartioilla täälläkin kommentteja heitellään. Kantasuomalaisten kielitaito on vakavasti heikentynyt.

      Poista
    3. Allanteen vastaus antaa mahdollisuuden molempiin sijamuotoihin ja toisen ruudun kuva jatkaa kahden sijamuodon mahdollisuutta. Toisessa ruudussa Allan voisi hyvin sanoa "tästä huolimatta".

      Poista
  2. Ohhoh. Aika kovasti Allan inhoaa kävelyä, kun on valmis murtamaan jalkansa, jotta saisi sairauslomaa eikä siis joutuisi bussilakon aikana kävelemään töihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos joku kertoo sinulle, että "Katkaisin jalkani.", niin sinä oletat tekoa tahalliseksi?
      Vuosia sitten jäin auton alle. En suunnitellut sitä, vaan se oli yllätys, enkä erityisemmin edes ilahtunut siitä. Ja se oli kuskin vika, hän oli sivutiellä odottamassa pääsyä kadulle ja tuijotti vain vasemmalle. Eikä älynnyt, että hänen allaan olevalla pyörätiellä oli myös oikealta tulevaa liikennettä.

      Mutta ehkä itse sanoisit "Jalka katkesi.", aivan kuin se olisi tapahtunut itsestään. Se viittaa osteoporoosiin tai sitten humalatilaan, jolle on tyypillistä, että vastuu ulkoistetaan.

      Poista
    2. "Jos joku kertoo sinulle, että "Katkaisin jalkani.", niin sinä oletat tekoa tahalliseksi?"

      Kommenttini oli vitsi.

      Poista
  3. Allanteelle aina sattuu ja tapahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen takia hänellä onkin nuorempana ollut kutsumanimi "Touho-Allan"

      Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.