Pöytävaraus - Fingerpori rautalangasta 5.10.2024

 

Pöytävarauksella tarkoitetaan tavallisesti sitä, että pöytä pidetään vapaana sen varannutta asiakasta varten. Stripissä Heimo saa pöytäänsä kuitenkin erilaisen varauksen, kun sähköisellä jännitteellä saadaan aikaan pöytään negatiivinen tai positiivinen sähköinen varaus. Strippi 5355.

Taitoin jalan - Fingerpori rautalangasta 4.10.2024

 

Päivän stripissä Allanin luulisi tarkoittavan, ettei bussilakko haitannut häntä, koska hän taittoi työmatkan jalan eli käveli töihin. Yllättäen Allan ei kuitenkaan tarkoita sitä, vaan hän ei piitannut koko työmatkasta, koska taittoi jalkansa, eli sai todennäköisesti murtuman jalkaansa. Strippi 5354.

Uusi veli - Fingerpori rautalangasta 3.10.2024

 

Kun kollega kertoo Heimolla löytäneensä uuden veljen, Heimo ymmärtää asian väärin ja luulee kollegan korvanneen vanhan veljensä uudella. Todellisuudessa kollega tarkoitti tulleensa tietoiseksi veljestä, jonka olemassaolosta ei aiemmin tiennyt. Strippi 5353.

Paiskotaan ovia - Fingerpori rautalangasta 2.10.2024

 

Ovien paiskomisella tarkoitetaan tavallisesti oven sulkemista tarpeettoman suurella voimalla. Päivän stripissä ovien paiskominen on kuitenkin yllättäen kirjaimellisemmin ovien heittelyä ilmassa. Strippi 5352.

Kitaran soittaminen - Fingerpori rautalangasta 1.10.2024

 

Kun mies sanoo soittaneensa kitaraa kaikilla Hawkwindin levyillä, luulisi hänen tarkoittavan, että hän on kuulunut kyseiseen orkesteriin tai ainakin osallistunut levyjen tekemiseen kitaraa soittaen. Osoittautuu kuitenkin että tästä ei ole kyse, vaan mies tarkoittaa soittaneensa kitaraa käyttäen kielien rämpyttämiseen Hawkwindi-bändin levyjä plektran sijaan. Strippi 5351.