Yksin julistamaan sanaa - Fingerpori rautalangasta 25.9.2024

 

Kun mies lähtee kiertämään ovelta ovelle keskustelemaan Jeesuksesta, hän hämmentyy kun oven avaakin itse Jeesus. Tämä on yllättävää, sillä vaikka Jeesuksen kuolemasta on erilaisia näkemyksiä, voi hänen kohtaamistaan pitää vähintäänkin harvinaisena ja toisaalta tilanne on koominen, koska mies meinaa kysyä Jeesukselta onko tämä kuullut itsestään. Strippi 5346.

4 kommenttia:

  1. Itse näkisin, että vitsin ydin on käsitteessä "vaikea tyyppi". Oletusarvoisesti vaikea tyyppi on varmaankin henkilö, joka ei halua kuulla sanan julistusta. Mutta onhan myös Jeesus vaikea tyyppi. Tosin aivan eri merkityksessä.

    VastaaPoista
  2. Jeesus on se vaikea tyyppi koska Jeesukselle itselleen ei voi mennä levittämään Jeesuksen sanaa koska se on häneltä itseltään peräisin. Asia kääntyisi siis päälaelleen. Mies joutuu siis menemään takaisin kertomaan epäonnistuneensa koska vastassa oli mahdoton tyyppi.

    VastaaPoista
  3. Ketkä kiertävät ovelta ovelle julistamassa yksin? Jehovan todistaja tuo ei ainakaan ole, sillä tuossa raamatussa on risti, jota he paheksuvat murhavälineenä. Ja inttävät, että se oli muodoltaan T, eikä ✝️, ihan niin kuin sillä olisi jotain hemmetin väliä.
    Olisi myös ollut kiinnostavaa nähdä miten kesken jäänyt sana olisi loppunut. "Oletteko kuulleet..." vai "Oletteko kuullut..." Jälkimmäinen on oikea muoto teititellessä. Turhan moni sanoo tuon väärin nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se Jehovan Todistajien mukaan T-kirjaimen muotoinen ollut vaan yksinkertainen paalu. Koska he sanovat että kreikankielisessä alkuperäisteksteissä käytetty "stauros" tarkoittaa pystysuoraa puuta eikä kahden puun yhdistelmää. Kuten sanoit se joka tapauksessa oli heidän mielestään Jeesuksen murhaväline ja risti symbolina yksi monista asioista jotka kristinusko aikoinaan adoptoi pakanauskonnoilta.

      Tuossa kolmannessa ruudussa on muuten asunnossa kaksi henkilöä. Se ovelle tullut on Jeesus ja se taustalla oleva on saman näköinen kuin Jarlan vanhassa stripissä "Jehovan todistajana" olemisesta jossa kuvatussa oikeudenkäynnissä oli siis Jehova itse.

      Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.