Stereotyypit - Fingerpori rautalangasta 16.9.2024

 

Kun Heimo toteaa, että inhoaa stereotyyppejä, luulisi tämän viittaavan kaavamaisiin yleistyksiin ihmisryhmistä. Toisessa kuvassa stereotyypiksi paljastuukin hahmot, jotka puhuvat samanaikaisesti sekä oikealta että vasemmalta, aivan kuten stereona toistettu ääniraita. Sanaleikki on siis stereotyypin kaksoismerkitys, eli yleistys ja stereotoistona kuuluva ja näkyvä henkilö. Strippi 5338.

12 kommenttia:

  1. Jännä nähdä kuinka stereotyypit tekee stereotestin aiheuttamalla tahallisen vaihevirheen. Sitä odotellessa keitänkin vahvat kahvit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletteko muuten koskaan kokeilleet, mitä tapahtuu jos radion stereotestin soittaa Dolby-monikanavajärjestelmällä? "Tahallisen vaihevirheen" puhe kuuluu yksinomaan takakaiuttimista, koska nimenomaan tuosta vaihevirheestä tunnistetaan, että ääni on tarkoitettu taakse.

      Poista
  2. Erikoista, että Heimo osoittaa automaattista vihaa tiettyä ryhmää kohtaan, vaikka on yleensä varsin suvaitseva. Kiinnostavaa olisi myös tietää mikä on tuon inhon syy. Miksi tässä stripissä ei ole sitä kolmatta kuvaa, jossa se selitettäisiin.
    gh, tule apuun ja tekaise oma versiosi, jossa mysteeri selviää. Mutta ILMAN kuumia sulakkeita!

    VastaaPoista
  3. Jatka samaan malliin tai ammun16. syyskuuta 2024 klo 17.10

    Yllättävä strippi, ekan ruudun perusteella voisi odottaa että tokassa kuvassa on "tyyppi" stereoiden kanssa... Tosin jos Pena ois piirtänyt sen, niin ois joku trolli supermuistillaan tullut huutelemaan että tyypin molemmat merkitykset on käytetty jo 28.5.2019

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. gh, juuri tuon takia Pedro ei piirtänytkään tyyppi-nimistä henkilöä steroidien kanssa. Ja näyttää vahvasti siltä, että sinä olet se stalkkaaja, joka on opetellut jokaisen Fingerporin ulkoa.

      Poista
  4. Ootteko koskaan järkeilly että mitä jos vanhakunnon Gary onkin oikeesti ite Jarlan Pera valeasussa? Miettikää miten nerokasta: varsinaissuomalainen Ikean trukkikuski-alias kirjottelee tänne taivutusmuotoja omista sarjakuvistaan 😂😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitustyylisi paljastaa sinut, gary.

      Poista
  5. Stereoääni tarkoittaa sitä että eri kanavista tulee eri ääniä. Jos monoäänen eli saman äänen kahdentaa niin ei siitä stereota synny. Noiden kahden tyypin pitäisi siis sanoa eri asioita tai jotenkin muuten eri lailla jotta kyseessä olisi stereotyypit. Nyt ne vaikuttavat lähinnä monotyypeiltä. Monot piirrettynä jalkaan olisi kruunannut asian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan olla, että he eivät ole 100% synkassa. Itse luon stereovaikutelman äänityksiini leikkaamalla vasemmasta kanavasta 1/100 sekuntia pois. Aivot kuulevat silti yhden äänen, mutta laajennettuna, hiukan kuin huonekaiku. Tai ehkä sävelkorkeus on eri. Myös äänenväri voi olla erilainen, joka selittäisi miksi puhekuplassa on vain yksi teksti.

      Poista
  6. Mutta mikä tai kuka on tämä gh?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän se olen. Ja sulakkeita teille

      Poista
  7. Margit Sillampää18. syyskuuta 2024 klo 3.11

    Arvon Kari, ihmettelin just samaa 🤔

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.