60 hv - Fingeprori rautalangasta 11.9.2024

 

Kun auton tiedoissa todetaan 60 hv, luulisi lyhenteen hv tarkoittavan hevosvoimaa, vanhahtavaa tehon yksikköä, joka vastaa noin 0,74 kilowattia. Yllättäen hv tarkoittaa kuitenkin tämän auton kohdalla hattivatteja, eli Tove Janssonin muumimaailmassa esiintyviä olioita. Strippi 5334.

15 kommenttia:

  1. Fingerporissa esiintyvät tilanteet ovat tyypillisesti täysin absurdeja, mutta tämän stripin "fingerporimainen skenaario" on poikkeuksellisen järkeenkäypä. Hattivatit sähköä varaavina olentoina voisivat luultavasti toimia auton virtalähteenä.

    VastaaPoista
  2. Hattivatteja on aina pariton määrä. 60 hattivattia ei ole mahdollista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko TUO sinun ongelmasi tässä stripissä? Eikä esimerkiksi se, että auto toimii hattivateilla. Tai se, että niitä ylipäänsä esiintyy Finigerporissa.
      Tulee mieleen se, kun Aku Ankan toimittaja kertoili sitä, kun ihmiset jatkuvasti ihmettelevät sitä, kun henkilöllä on hattu päässään, vaikka se edellisessä kuvassa lensi päästä. Mutta kukaan ei ihmettele sitä, että ankka käyttää vaatteita. Tai puhuu. Tai ajaa autoa...

      Poista
    2. Tai kukaan kiinnitä huomiota, että tuolla miehellä on hame!

      Poista
    3. Se ei ole hame. Vilkaise kaulusta. Tyypillä on pitkä poplari tai sadetakki tms. Todennäköisesti hän on itsensäpaljastaja.

      Poista
  3. Onko jossakin muumitarinassa joskus hattivateista käytetty lyhennettä hv? Minusta tämä strippi vaikutti hieman hakemalla haetulta.

    VastaaPoista
  4. En ole ikinä kuullut, että hattivatit lyhennettäisiin hv, enkä edes ajatellut, että sana hattivatti koostuisi osista hatti ja vatti, jolloin tuo lyhenne tuntuisi jollain tapaa loogiselta. Olisi toiminut varmaan, jos konepellin alla olisi 60 keskisormea pystyssä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omia sanoja, omia lempinimiä, omia taivutusmuotoja, ja nyt omat lyhenteet

      Poista
    2. HV oli aikanaan kirjeissä käytetty lyhenne. Merkityksen taas määritteli se missä kohdassa kirjettä se oli. Kirjeen alussa se tarkoitti "Hyvä veli". Kirjeen lopussa taas "Haista..."

      Poista
  5. Autotietäjät! Mikä auto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi 21:09.Se on Allanne. Jarla luki kommentit täältä parin viikon takaa ja toteutti toivomukset XDXD

      Poista
  6. Vastaus nimimerkin "Anonyymi" kommenttiin 11.9.2024 14.54. Jarlan strippi

    VastaaPoista
  7. Vastaus nimimerkin "Anonyymi" 11.9.2024 14.54 kommenttiin.

    Jarlan strippi on muuten ihan mainio. Kuitenkin hän yleensä on huolellinen vitsin kulttuurillisen kontekstin kanssa. Oletankin, että päivän strippi on tarkoitettu kunnianosoitukseksi Tove Jansonin taiteelle. Jarla valitettavasti ei ilmeisestikään ole ollut tietoinen siitä, että hattivatti on pohjimmiltaan äärettömän yksinäinen - tulkintani mukaan surullinen - hahmo. Siten kaksi hattivattia ei voi olla yhdessä ilman kolmatta "hattivattipyörää". Kehitä siinä sitten parisuhdetta :-) Asian voi tarkistaa mm. Jansonin piirroksista. Purjeveneessä on aina pariton määrä hattivatteja.

    Jos päivän stripissä olisi ollut 59hv tai 61hv, olisi se ollut täydellinen kunnianosoitus Jansonin taiteelle.

    VastaaPoista
  8. KAs tässä versio miltä strippi ois näyttäny, jos se ois piirretty 10 vuotta sitten

    https://aijaa.com/vfeOgq

    Ei voi mitään... nykyaika on nykyaikaa ja kaikesta pahoitetaan mieli

    VastaaPoista
  9. Isäni poika mutta ei ole veljeni13. syyskuuta 2024 klo 2.47

    Allanteelle ja Hattivattineille osuu nyt niin kovaa vääntöä tehoista että tänään pääosassa nähdään nokinen Heimo Vesanne.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.