Stereotyypit - Fingerpori rautalangasta 16.9.2024

 

Kun Heimo toteaa, että inhoaa stereotyyppejä, luulisi tämän viittaavan kaavamaisiin yleistyksiin ihmisryhmistä. Toisessa kuvassa stereotyypiksi paljastuukin hahmot, jotka puhuvat samanaikaisesti sekä oikealta että vasemmalta, aivan kuten stereona toistettu ääniraita. Sanaleikki on siis stereotyypin kaksoismerkitys, eli yleistys ja stereotoistona kuuluva ja näkyvä henkilö. Strippi 5338.

Kääntäjä - Fingerpori rautalangasta 14.9.2024

 

Kun Heimo käyttää saksankieliseen sanaan kääntäjää, luulisi kääntäjän kääntävän sanan suomen kielelle. Yllättäen tämä kääntäjä kääntää kuitenkin sanaa 90 astetta eli vaakatasosta pystyyn. Suomeksi käännettynä Zapfenbein tarkoittaa puujalkaa. Strippi 5337.

Nokia - Fingerpori rautalangasta 13.9.2024

 

Kun Heimo löytää Kosti-enon luona paketin jossa lukee NOKIA, hän luulee sen sisältävän Nokia-merkkisen älypuhelimen. Tilanteessa tapahtuu kuitenkin koominen erehdys, sillä nokia ei tarkoitakaan puhelinvalmistaja Nokiaa, vaan teksti tarkoittaa että rasiaan on kerätty nokea eri paikoista, eli paketti sisältää erilaisia nokia. Strippi 5336.

Pelataan suurella sydämellä - Fingerpori rautalangasta 12.9.2024

 

Kun jalkapallovalmentaja sanoo, että matsi pelataan suurella sydämellä, hän tarkoittaa että pelaajien tulee pelata suurella tunteella. Haastattelija kuitenkin luulee hänen tarkoittaneen, että jalkapallon sijaan kentällä potkitaan suurikokoista sydäntä. Strippi 5335.

60 hv - Fingeprori rautalangasta 11.9.2024

 

Kun auton tiedoissa todetaan 60 hv, luulisi lyhenteen hv tarkoittavan hevosvoimaa, vanhahtavaa tehon yksikköä, joka vastaa noin 0,74 kilowattia. Yllättäen hv tarkoittaa kuitenkin tämän auton kohdalla hattivatteja, eli Tove Janssonin muumimaailmassa esiintyviä olioita. Strippi 5334.

Kärpäslätkä - Fingerpori rautalangasta 10.9.2024

 

Kun Heimoa on pyydetty tuomaan kaupasta kärpäslätkä, tarkoittaa tämä litteää kärpästen lyömiseen tarkoitettua esinettä. Heimo ymmärtää asian kuitenkin väärin ja luulee lätkän tarkoittavan jääkiekkoa, joten hän hankkii "pöytälätkää" muistuttavan kärpästen jääkiekkokaukalon. Strippi 5333.

Potilas kuin Sammy Babitzin - Fingerpori rautalangasta 9.9.2024

 

Kun lääkäri toteaa, että ihanteellinen potilas on kuin Sammy Babitzin, hän viittaa kappaleeseen jossain lauletaan "Kaikkea on ja rahani riittää". Lääkäri tulkitsee tämän tilanteen siten, että potilallaa on kaikenlaisia oireita tai sairauksia, ja rahat riittävät useisiin kalliisiin lääkärikäynteihin niiden hoitamiseksi. Lääkäri on kuitenkin ajatuksessaan hieman erehtynyt, sillä kyseinen kappale ei ole Sammy Babitzinin, vaan veljensä Kirkan esittämä. Strippi 5332.

Kuva salaman kanssa - Fingerpori rautalangasta 7.9.2024

 

Kun Homelius kehottaa ottamaan kuvan salaman kanssa, luulisi hänen tarkoittavan salamavalon kanssa kuvaamista. Osoittautuu kuitenkin, että hän tarkoitti kuvaa kirjailija Hannu Salaman kanssa. Strippi 5331.

Whatsappissa - Fingerpori rautalangasta 6.9.2024

 

Päivän stripissä on sanaleikki, jossa Whatsappissa ja vatsapissa eli kuulostavat samalta. Sanomalla Whatsappissa mies tarkoitti kuitenkin kyseistä viestisovellusta, kun taas nainen tulkitsi sen tarkoittavan vatsalle roiskunutta virtsaa. Strippi 5330.

Työt etänä - Fingerpori rautalangasta 5.9.2024

 

Kun J. Suoro kertoo uudelle työntekijälle, että työt tehdään pitkälti etänä, luulisi tämän tarkoittavan että työntekijät voivat tehdä työt kotonaan. Osoittautuu kuitenkin, että työt tehdään kyllä pomoon nähden etäyhteyden päästä, mutta siten että pomo on kotona ja työntekijät toimistossa. Strippi 5329.

Teidän on pidettävä linjanne - Fingerpori rautalangasta 4.9.2024

 

Kun sotilaille sanotaan korsussa, että linjat on pidettävä, tarkoitetaan tällä sitä, että puolustuslinjan on pidettävä Venäjän sotilaita vastaan. Sotilas ymmärtää asian kuitenkin väärin ja luulee linjojen pitämisestä puhumisen tarkoittavan, etteivät sotilaat saa lihoa. Strippi 5328.

Kuhaa salaattipedillä - Fingerpori rautalangasta 3.9.2024

 

Kun Heimo sanoo haukkaavansa kuhaa salaattipedillä salviavoilla valeltuna, luulisi kuhan olevan salaattipedillä ja valeltu voilla. Yllättäen Heimo kuitenkin tarkoitti, että hän itse makaa salaattipedillä voilla valeltuna haukatessaan kuhaa. Strippi 5327.

Rauniokoira - Fingerpori rautalangasta 2.9.2024

 

Kun mies kertoo kouluttavansa rauniokoiraa, luulisi tämän tarkoittavan koiraa joka etsii raunioista ihmisiä. Tästä ei kuitenkaan yllättäen ole kyse, vaan ryyppäämällä harjoittelevan koiran on tarkoitus olla itse rappiolla ja muuttua koiran "raunioksi". Strippi 5326.