Välilevyn pullistuma - Fingerpori rautalangasta 28.8.2024

 

Kun radiojuontaja laittaa ohjelman väliin soimaan musiikkia, eli "välilevyn", osoittautuu että kyseisessä levyssä on pullistuma. Paikalla oleva lääkäri toteaa, että juontajalla on välilevyn pullistuma, mikä tavallisesti viittaa selkärangan nikamien välissä olevien välilevyjen vikaan, mutta tällä kertaa kyse onkin siis radio-ohjelman välissä soitettavan cd-levyn pullistuneisuudesta. Strippi 5322.

11 kommenttia:

  1. Kiitos, en älynnyt 😃

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä paha itsellekin. En tajunnut mikä oli tuo kakkoskuvan möykky ja hain jotain sanaleikkiä Juha Tapiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin sama ongelma, ihmettelin että miten Juha Tapio tähän liittyy, ja sen jälkeen pähkäilin että yrittääkö se juontaja soittaa musiikkia pitämällä jotain radiopuhelinta mikrofonin eddessä, ja miten se liittyy mihinkään.

      Poista
  3. Tämä on kyllä vitsi, jota jonnet ei tajua. Siis kaikkein nuorimmat lukijat ei varmaankaan muista, että joskus musiikkia kuunneltiin levyiltä. Nykyään lienee välikappaleetkin radiossakin oikeasti digitaalisessa muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja missähän muodossa ne kappaleet CD:llä ovat?

      Poista
    2. Analogisessa korkeuseromuodossa, joka luetaan digitaalisesti etäisyyden mukaan lukupäästä joko ykköseksi tai nollaksi.

      Poista
    3. Eiköhän tuo pullistunut "välilevy' ole vinyylisingle, ne voisivat liiasta kuumuudesta muuttaa muotoaan. CD levy tuskin tuollaiseksi menisi missään tilanteessa.

      Poista
  4. Olisin tajunnut, jos tuo levy olisi piirretty paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vähempikin pullistuma olisi riittänyt niin ei olisi ollut niin pääosassa - se pullistuma.

      Poista
    2. Tuosta levystä puuttuu selvästi reikä keskeltä, mikä on hämäävää. Sellainen on aina vinyylilevyssä ja CD-levyssä.

      Poista
  5. Tämähän on kuvailutulkkaus. Ei saa kuvailutulkata, vaan pitää jättää rautalangan lukijalle itselleen tilaisuus oivaltaa, että mitä hemmettiä on taas mahdettu tarkoittaa. Sekä Fingerporissa että rautalangassa.
    terveisin gary

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.