Munien laskeminen - Fingerpori rautalangasta 1.8.2024

 

Kun Heimo kuulee radiosta, että monenmoista vipeltäjää kerääntyy vesistöille laskemaan muniaan, tarkoittaa tämä todennäköisesti lintujen munimisen alkamista. Munien laskeminen saa Heimon mielessä kuitenkin myös toisenlaisen merkityksen, kun ryhmä sotilaita marssii paikalle laskien toistuvasti kahteen pysyäkseen tahdissa. Niinpä Heimon näkökulmasta voi syntyä tulkinta, että vipeltäjiltä tarkoitetaan sotilaita, jotka laskevat muniensa, eli kivestensä lukumäärää. Strippi 5300.

8 kommenttia:

  1. Monenmoista vipeltäjää 🥰

    VastaaPoista
  2. "Munien laskeminen" liittyy tavallisesti selkärangattomiin enemmän kuin lintuihin, joiden sanotaan "munivan".

    VastaaPoista
  3. Eikös se mennyt jotain "vasen, vasen, vasen, kaks, kolme", ei siis "yksi, kaksi, yksi, kaksi"...

    VastaaPoista
  4. Ei sitten Pera uskaltanut selittää tätä puhki laittamalla soltuille oikein kunnon pullotuksen housujen etumukseen 🤣🥚🍄‍🟫🥒🤣🤣

    VastaaPoista
  5. Hetkonen, mistä lähtien kiveksiä on kutsuttu muniksi? Tähän asti muna on ollut se pötkylä siinä kivesten välissä. Itselle tuli ekana mieleen sammakonkutu, kun sammakot laskevat muniaan kosteikoihin. Ei linnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain 1800 luvulta asti... Munat=kivekset muna=kyrpä

      Poista
  6. Tällä voidaan viitata myös siihen, että kun vihollisen tulituksen alla pitää "mennä maihin", niin silloin "lasketaan munat turpeeseen".

    VastaaPoista
  7. Oliko tuo "munien laskeminen" yleinen slangitermi marssitermin laskemiselle ("yks kaks yks kaks") kun Jarla oli itse armeijan harmaissa? Itse en ole kuullutkaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.