Jackson Pollockin työhuoneella - Fingerpori rautalangasta 10.8.2024

 

Päivän stripissä ollaan Jackon Pollockin työhuoneella. Pollock oli tunnettu abstraktin expressionismin teoksistaan, jotka hän teki osittain maalia kaatamalla ja roiskimalla suurelle kankaalle. Stripin vitsi on siinä, että jos Pollockin wc-käynti noudattaa samaa kaavaa kuin hänen työtapansa, on wc roiskittu täyteen virtsaa ja ulostetta, kuten oven avaavan miehen ilmeestäkin voi päätellä. Strippi 5307.

Päivän rautalankaporia ei ole sponsoroinut Arteljee taidetarvikkeet.

11 kommenttia:

  1. Olipa taas väkisin väännetty ja kaukaa haettu.

    VastaaPoista
  2. Mikä ihmeen tarkoitus tällä uudella tavalla on, että kerrotaan, kuka ei ole sponsoroinut päivän rautalankaporia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä taivuttajalla on vain kavereita noissa firmoissa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun törmään vierailemallani sivustolla siihen, että joku mainostaa ystävänsä omistamaa firmaa saamatta siitä vastiketta. Minusta tämänkertainen mainos oli kiinnostava, sillä taiteilen itsekin, ja tämä firma ei ollut minulle ennestään tuttu.

      Poista
  3. Miksi roiskia vessa täyteen kusta ja paskaa? Tavallinen ihminen ajattelisi myös vessan seinien roiskitun täyteen maalauksia mikä hämmästyttää vierailijaakin ja on stripin vitsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mobiilnäkymä takas, tai tapan sut10. elokuuta 2024 klo 13.48

      Huumori. Tämä on huumorisivusto...

      Poista
  4. Jokseenkin epäonnistunut vitsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täydellisen onnistunut viesti kertomaan ilman sanoja mitä mieltä piirtäjä sekä julkaisija ovat "roiske-taiteesta".

      Poista
  5. Pollockin työt olivat roskaa. Kaikki abstraktit työt eivät ole.
    Useimmissa taitelija laittaa kuvaansa asioita, joiden koko, muoto, sijoitus, väri sekä ennen kaikkea jokaisen edellä mainitun suhde muihin on tarkkaan harkittu ja jos jokin edellä mainituista on hiukankin eri tavalla, niin koko sommitelma on pilalla.

    Pollockin tyylillä ainoastaan väri menee kohdilleen. Ei sitäkään välttämättä ole oikeaa määrää. Ja jos nuo roiskeet ovat oikean kokoisia, oikeissa paikoissa, oikean muotoisia ja täydellisessä suhteessa toisiinsa, niin tuolla roiskimistyylillä se on silkkaa tuuria.

    Eli tuosta puuttuu suurelta osin fyysinen hallinta toteuttaa näkemystä, riippumatta siitä kuinka hieno se näkemys taiteilijan päässä on. Ja se näkemys on se oikea taideteos, kankaalle tulee siitä vain fyysinen kopio. Joka tässä tapauksessa on korkeintaan vain sinne päin.

    Jotain kertoo se, että Jackson Pollockin maalaus nimeltä Number 27 ripustettiin vuonna 1950 Whitney Museum of American Artissa sivuittain ja virhe huomattiin vasta vuonna 2015. Edes Pollock ei sanonut asiasta mitään.
    Vuonna 2021 Iowan yliopiston Stanley Museum of Art myönsi, että he olivat pitäneet siellä erästä Jackson Pollockin työtä ylösalaisin 52 vuotta.

    GH, ole uskollinen periaatteillesi ja tule tänne vaatimaan, että Jarlan olisi pitänyt piirtää viimeiseen kuvaan Pollock heittämässä vettä pitkin huusin seiniä ja kattoa. Tietysti siten, että "sivellin" on kaikkien tarkasteltavissa.

    VastaaPoista
  6. Tämä EI ole Wikipedia....tänne EI pidä merkitä lähteitä... Ps. Mahtavaa, tulit su pelkkien kommenttien takia... Juuri sun ansiosta saadaan kadonneet 40.000 kävijää takas

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.