Kun poliisi pyytää apua keski-ikäisen miehen tunnistamiseen, tarkoittaa se että poliisi haluaa saada selville tietyn keski-ikäisen miehen henkilöllisyyden. Soittaja ymmärtää asian kuitenkin väärin, sillä hän luulee poliisin kaipaavan apua siihen, kuinka kenet tahansa henkilön voi tunnistaa keski-ikäiseksi mieheksi. Strippi 4902.
Melko ajankohtainen strippi.
VastaaPoistaStrippi on taatusti vitsailua tästä uutisesta:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e57e6152-1dda-4c6c-9a56-20323ebc128a
Eli poliisilla/medialla olisi antaa kuvaa, yms tietoa, mutta niitä ei vain anneta.
Fingerpori on myös aikaisemmin vitsaillut samasta aiheesta:
https://www.hs.fi/fingerpori/car-2000002470780.html
Ei ole mitenkään poikkeuksellista että pantataan henkilön nimeä ja käytetään tunnistamiseen esim. ikää tai ammattia.
Tulee mieleen uutinen noin vuoden takaa, jossa 17 vuotias oli epäiltynä 15 vuotiaan pahoinpitelystä. Uutisessa mainittiin uhrin ikä 9 kertaa, ja tekijän ikä 12 kertaa.... Miksi ei vain puhuttaisi nimillä?
Toinen tapaus on jossa ympäristöjuristi oli kiistänyt peltipoliisin sakon, hänen ammatti mainittiin uutisissa 8 kertaa, vaikka nimikin olisi ollut tiedossa...
Puhumattakaan koskelan teinimurhasta, tekijät ovat median mukaan: "16 vuotias" "melkein 17 vuotias" "17 vuotta täyttänyt"
Saisi olla lisää tällaisia strippejä joissa otetaan kantaa ajankohtaiseen aiheeseen.
Anonyymille 18.3.23 klo 8:05 tiedoksi, että Suomi sattuu olemaan oikeusvaltio. Sillä, että rikoksista epäiltyjen tai epäiltyjen rikosten uhrien nimiä ei kerrota mediassa, suojellaan näitä henkilöitä. Minusta se on hyvä. Oikeusvaltiossahan ihminen on syytön, kunnes hänet on todettu syylliseksi. Jos jonkun rikoksesta epäillyn yksityisen kansalaisen nimi kerrottaisiin kesken tutkinnan mediassa, niin sillähän hänet olisi loppuelämäkseen ihmisten mielissä leimattu, vaikka tutkinnan tulos olisi, että hän on syytön.
PoistaJoissain uutisoiduissa tapauksissa voi esim. henkilön ammatti olla hyvin olennainen tieto. Jos osapuolena on esimerkiksi juristi tai joku muu ammattilainen, asia on aivan eri kuin satunnaisen maallikon kyseessä ollen.
PoistaAnonyymi ( vaikka nimi onkin tiedossa... ). Ei tuo esimerkkisi ole sama aihe. Parempi olisi se, jossa poliisi on etsinyt väärää miestä (en löytänyt googlaamalla).
PoistaNimiä ei käytetä, koska ei haluta leimata henkilöitä, jotka ovat vasta epäiltyjä, sillä lain mukaan he ovat tuossa vaiheessa syyttömiä. Ja voi olla, että syyttöminä pysyvätkin, jos tuomioistuin niin toteaa. Samasta syystä syytettyjä ei lakituvassa estetä peittämästä kasvojaan. Lisäksi monilla on täyskaima, jota ei haluta leimata.
Vaikka tuo olisikin peräisin mainitsemastasi uutisesta, niin ei tuota oikein voi sanoa kannanotoksi. Ajankohtaisiin asioihin ottavat kantaa pilapiirrokset. Hesari muuten julkaisee joka lauantai ajankohtaisen pilapiirroksen Jarlalta. Löytyy sieltä mistä Fingerporikin.